Geneve 2011: Land Rover Range_e

Land Rover Range_e
Land Rover wordt haar milieuonvriendelijke imago stilaan beu. Na voorwielaandrijving experimenteert het merk nu ook met hybride aandrijvingen.

De Land Rover Range_e is gebaseerd op een Range Rover Sport, maar onderhuids valt daar niet al teveel van op te merken. De Range_e beschikt over een 3.0 liter grote V6 dieselmotor die bijgestaan wordt door een elektromotor. Die elektromotor wordt door een hele hoop batterijen aangedreven. Die batterijen kunnen dan weer opgeladen worden aan het elektriciteitsnet, maar laden ook op wanneer de wagen afremt.

In zuiver elektrische modus kan de Range_e er zo’n 32 km doormalen. De totale autonomie van de hybride wagen bedraagt maar liefst 1.112 km, de topsnelheid komt neer op 193 km/u. De Range_e beschikt over een achttraps ZF-versnellingsbak. In de toekomst zullen we de combinatie van deze hybride aandrijving en die versnellingsbak in verschillende Land Rovers en Jaguars terugvinden.

Lees hier onze rijtest met de Range Rover Sport.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...