Geneve 2011: Lamborghini Aventador

Lamborghini Aventador
Lamborghini neemt de Aventador mee naar Genève, het nieuwe vlaggenschip van het merk met de razende stier.

Onder de motorkap ligt een V12-motor die maar liefst 700 pk verdeelt over alle vier de wielen. Het vermogen piekt bij 6.950 toeren, terwijl het koppel van 690 Nm al beschikbaar is vanaf 5.500 toeren. Deze Lamborghini gebruikt geen dubbele koppeling – dat weegt teveel – maar sprint toch van nul naar honderd in amper 2,9 seconden. De topsnelheid bedraagt 350 km/u.

Zoals verwacht is het design van deze supercar redelijk extreem, maar toch blijft de Aventador trouw aan de designtaal van Lamborghini. Dankzij het gebruik van verschillende kunststoffen is de wagen zeer licht gebleven, wat goed is voor het verbruik en de prestaties. Het gewicht bedraagt amper 1.575 kg, dat moet wel vonken geven op het circuit!

Deel dit bericht:

1 reactie op "Genève 2011: Lamborghini Aventador"

  1. Mrnix 01-03-2011 om 19:51

    rauch!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...