Geneve 2011: Audi RS3 Sportback

Audi RS3 Sportback Geneva
Naast een blik op de toekomst van de A3, krijgen we in Genève de laatste stuiptrekking van de vorige generatie te zien: de Audi RS3!

Onder de motorkap van de Audi RS3 Sportback vinden we een 2.5-liter vijfcilinder die zorgt voor 340 pk en 450 Nm koppel. Deze motor wordt gekoppeld aan een S-Tronic automaat met dubbele koppeling, waarmee het vermogen via het Quattro-systeem naar de vier wielen wordt gestuurd. De RS3 Sportback sprint hierdoor van 0 naar 100 km/u in 4,6 seconden, het gemiddeld verbruik bedraagt 9,1 liter/100 km.

De RS3 Sportback krijgt uiteraard ook enkele sportieve details, zo is de wagen standaard uitgerust met Xenon plus koplampen, is de grille in een typische roosterstructuur afgewerkt en zien we ook bredere wielkasten aan de zijkant. Achteraan is er plaats voor een dubbele uitlaatpijp, een diffuser en een vrij subtiele spoiler. Ook binnenin vinden we sportieve details, met sportstoelen in Nappa leder met contrasterend zilveren stiksel, inlegplaatjes in pianolak of aluminium, een lederen sportstuur en voldoende RS3 badges. De wagen is te koop vanaf 49.900 euro.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...