Geneve 2011: Aston Martin Virage

Aston Martin Virage Geneva
In Genève herleeft de Virage als afgezwakte DBS, of DB9 met iets meer pit.

Aston Martin vult met de Virage de leemte tussen de DB9 en DBS op. We zijn de tactiek al gewoon van Porsche, maar bij Aston Martin lijkt de inspiratie nog verder zoek. Met de Virage kan je cruisen als met een DB9, maar toch iets scherpere prestaties neerzetten. De Virage heeft exact 20 pk meer dan de DB9 en is 20 pk zwakker dan de DBS. Een 6.0-liter V12 zet via een zestraps automaat 490 pk neer op het asfalt. Het koppel van 570 Nm is reeds beschikbaar in de lage toeren, wat de dagelijkse leefbaarheid van de Virage bevordert.

De Virage onderscheidt zich door middel van de unieke vijf-staafs grille die iets lager geplaatst is dan de drie-staafs van de DB9, een licht verschillende bumper en xenon koplampen. Zo werden de hoeken van de bumpers speciaal ontworpen om meer lucht in de motor te zuigen en zijn de zijschorten de langste ooit voor een Aston. Klein detail: Standaard beschikt de nieuwe Aston over carbon-keramische remmen, die schuilen achter de 20-inchers. Achteraan bemerken we een diffuser, terwijl langszij de chroom afwerking die verderloopt in de deuren opvalt. De Virage beschikt bovendien over exclusief ontwikkelde variabele dempers en is zowel beschikbaar als Coupé of Volante.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Genève 2011: Aston Martin Virage"

  1. kristof 01-03-2011 om 12:58

    Kwijl.
    Dat is wat mensen zoals ik (*kuch*) willen: sportief maar aangenaam zacht om in te vertoeven.
    Nog even sparen dus …

Reageer

Reactie aan het plaatsen...