Geneve 2011: Aston Martin V8 Vantage S

Aston Martin V8 Vantage S Geneva
Voor wie de V8 Vantage iets te min en de V12 Vantage iets te hevig vindt, is er nu ook de V8 Vantage S.

De Aston Martin V8 Vantage S onderscheidt zich buitenaf door een exclusieve carbon splitter, een grotere luchtinlaat, een herziene achterbumper en een carbon diffuser. Verder beschikt de wagen over gewijzigde zijschorten, een grotere achterspoiler en enorme 19-inch lichtmetalen velgen met Bridgestone rubber.

Binnenin vind je sportzetels, een sportiever stuurwiel en natuurlijk een heleboel Vantage S badges. Belangrijker is echter de ‘Sport’ knop, waarmee alle instellingen in Sport-modus overgaan. Meer bepaald verloopt het schakelen sneller, wordt de gasrespons agressiever en wordt de uitlaatklep volledig opengezet.

De 4.7-liter V8 uit de V8 Vantage werd bijgesteld, zodat deze in de V8 Vantage S 10 pk en 20 Nm meer levert dan in eerstgenoemde. Het totale vermogen komt hiermee neer op 430 pk, de wagen beschikt over een koppel van 490 Nm. Een belangrijk feit dat niet vergeten mag worden, is de keuze van Aston Martin voor de Sportshift II automaat, die speciaal voor de Vantage S werd ontwikkeld. Met deze automaat moet schakelen tot 20% sneller gaan,wat het rijplezier alleen maar ten goede kan komen.

Naast een upgrade van de krachtbron krijgt de Vantage S een directere sturing, nieuwe dempers en veren, sterkere remmen en bredere achterbanden. Hoewel het comfort hierdoor iets omlaag kan gaan, wordt het rijdersgevoel veel sterker. De V8 Vantage S is zowel beschikbaar als Coupé en Roadster.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...