Geneve 2011: Alfa Romeo 4C Concept

Alfa Romeo 4C Concept Geneva
Alfa Romeo stelt in Genève de Alfa Romeo 4C Concept voor; een tweezits, achterwielaangedreven coupé met middenmotor!

De Alfa Romeo 4C Concept is 4 meter lang en heeft een wielbasis van minder dan 2,4 meter. Dimensies waarmee het zijn wendbaarheid kan garanderen. Het model krijgt vernieuwende designkenmerken, met enkele invloeden van de 8C. Onder de motorkap huist een 1.750 TBi die gekoppeld wordt aan een Alfa TCT automaat met dubbele koppeling en het Alfa DNA systeem. De conceptwagen weegt amper 850 kilogram, waardoor een pk/gewichtsverhouding van 4 kg per pk mogelijk is. De viercilinder turbobenzine zal voor minstens 200 pk zorgen en moet een sprint van 0 naar 100 km/u mogelijk maken in minder dan 5 seconden.

De Alfa Romeo 4C Concept beschikt over een erg gesofisticeerde lay-out voor de ophanging, waardoor de wendbaarheid en bestuurbaarheid gemaximaliseerd wordt. De gewichtsverdeling van 40% op de vooras en 60% op de achterste as helpt volgens Alfa Romeo het rijplezier te verhogen. Het beste nieuws van dit alles is dat Alfa Romeo effectief van plan is om dit conceptmodel in productie te brengen, de wagen zal vanaf 2012 te koop zijn voor 45.000 euro! Alfisten hebben alweer een reden om te sparen.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Genève 2011: Alfa Romeo 4C Concept"

  1. blubbar 01-03-2011 om 14:59

    Alfa steelt de show op Genève, wat een prachtige bolide. Het plaatje klopt ook volledig met de line-up. Alfa lijkt echt een familie te bouwen zonder neusjes te copy/pasten. 
    Hopelijk zal de productie versie hier zo dicht mogelijk bij aanleunen. Maar als ze het gewicht rond de 1000kg kunnen houden wordt dit de natte droom van de Alfist.

    Ik denk wel dat ie nog veel mooier zou zijn in non-matte Alfa Competizione of Alfa Rosso.

  2. flemishsilver 04-03-2011 om 11:21

    BRAVO FIAT-GROUP ! Achterwiel-aangedreven ALFA ROMEO-sportwagen sluit weer aan met de roemrijke geschiedenis van het merk! En een lichtgewicht! Dat belooft rijvreugde! En de dubbele koppeling die een ware sensatie is (ik testreed de Ferrari California met deze) ! AVANTI !

Reageer

Reactie aan het plaatsen...