Officieel: Volkswagen Bulli Concept

Volkswagen Bulli Concept
Volkswagen stelt in Genève een herinterpretatie van de T1 voor, een klein elektrisch aangedreven busje.

De Volkswagen Bulli werd gebouwd in traditie met de Volkswagen T1 microbus uit de jaren ’60. Een model dat haast synoniem stond voor vrijheid. De Bulli die in Genève voorgesteld zal worden, wordt aangedreven door een elektromotor en biedt plaats aan zes personen en een iPad-infotainment systeem. Het concept zou mogelijks gelanceerd kunnen worden als een vijfde MPV-model in het Volkswagen gamma, naast de Caddy, Touran, Sharan en Caravelle. Volgens Volkswagen kan de Bulli erin slagen om de hedendaagse versie van de T1 Samba bus te worden.

Onder de motorkap vinden we een elektromotor die zorgt voor 113 pk en 270 Nm koppel, de nodige elektriciteit wordt opgeslagen in een set lithium-ion batterijen met een capaciteit van 40 kWh. Hiermee beschikt de Bulli over een actieradius van 300 km, een zeer hoge waarde voor een elektrische wagen. De sprint van 0 naar 100 km/u duurt 11,5 seconden, de topsnelheid is elektronisch begrensd tot 140 km/u. Volkswagen laat ook weten dat het conceptmodel het toelaat om in de toekomst ook kleine benzines en diesels te plaatsen. Volkswagen denkt daarbij aan motoren met 1 tot 1,4-liter cilinderinhoud.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...