Officieel: Seat IBX Concept

Seat IBx Concept
Seat stelt morgen in Genève de IBX Concept Car voor, een dynamische en handige crossover.

We hadden het reeds deze week over de IBX nadat twee foto’s van het concept lekten, maar nu is alles officieel. De IBX combineert met de twee deuren, uitgestrekte daklijn en unieke achterstijl elementen van een SUV en een sportieve coupé. Seat vaart daarmee door onbekende wateren, het Spaanse automerk kwam nog nooit eerder met een SUV op de proppen. Natuurlijk komt de kennis van andere leden uit de VAG-groep handig van pas.

Bovendien moet de 4,26 meter lange wagen een idee geven van het toekomstige design bij Seat. Vooraan krijgt de IBX een volledige LED-verlichting die even onderscheidend als gecompliceerd zijn. De V-vorm van de lichten, die ook terugkomt in de grille en motorkap, maakt deel uit van het Seat arrow design. Ook opmerkelijk zijn de luchtinlaten vrij laag in de bumper met geïntegreerde mistlampen, waarbij de wijde stand het gespierde uiterlijk kracht bijzet.

Langszij krijgt de IBX een duidelijke schouderlijn en driedimensionele flanken die het dynamische karakter accentueren. Dat doen bovendien ook de grote alu-velgen met vijf dubbele spaken. De lengte van de uitgestrekte daklijn wordt benadrukt door de achterspoiler en ook achteraan beschikt de IBX over LED-verlichting.

De Seat IBX zou als hybride aangedreven worden, waarbij nul-emissie in de stad bereikt wordt met een elektromotor en een verbrandingsmotor instaat voor het zwaardere werk in ruwere omgevingen. De IBX kan volledig elektrisch zo’n 45 km afleggen, waarna de conventionele TDI of TSI bijspringt. Standaard zou de IBX over voorwielaandrijving beschikken, al behoort een vierwielaandrijving tot de opties.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...