Officieel: Lamborghini Aventador LP700-4

Lamborghini LP700-4 Aventador
Een tijdje geleden lekten de eerste foto’s van de Lamborghini Aventador. Nu stuurt Lamborghini zelf de informatie door.

Onder de motorkap van het vlaggenschip van Lamborghini ligt een V12-motor die voor maar liefst 700 paarden en 690 Nm zorgt. De kracht wordt over alle vier de wielen verdeeld. De sprint naar 100 km/u vanuit stilstand is voltooid in amper 2,9 seconden en de topsnelheid bedraagt 350 km/u. De Lamborghini Aventador beschikt niet over een dubbele koppeling, maar is toch in staat om in amper 50 milliseconden van verzet te veranderen. Het totale gewicht komt neer op 1.575 kg, onder meer dankzij het gebruik van een monocoque uit koolstofvezel.

Zoals de traditie het gebiedt, werd de nieuwe Lamborghini vernoemd naar een stier. De stier Aventador kreeg een tijdje geleden de prijs “Trofeo de la Peña La Madroñera” die hem toegekend werd omwille van zijn moedigheid. Lamborghini zelf is behoorlijk lyrisch over de looks van haar model, maar het lijkt er even op dat Lamborghini lijdt aan de VAG-ziekte, waarbij het blijkbaar de bedoeling is alle modellen van ongeveer dezelfde looks te voorzien. Desalniettemin is de Aventador een extreme wagen met extreme prestaties.

De eerste exemplaren van de Aventador worden tegen het einde van de zomer van dit jaar aan de klanten geleverd, die er een goede €255.000 voor moeten betalen. Wij mogen morgen alvast een kijkje gaan nemen naar Lamborghini’s nieuwste.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...