Opel zal volgende Antara zelf ontwikkelen

Opel Astra SUV
Opel zal de volgende generatie Antara in zijn thuisbasis in Russelsheim ontwikkelen, ook de productie zou naar eigen land verhuizen.

De opvolger van de Antara is gepland voor 2014-2015, en zal op het compacte platform van het merk staan. Dat platform wordt gebruikt voor de Opel Astra. De ontwikkeling van het model zal in het ontwikkelingscentrum van Opel in Russelsheim gebeuren, vroeger werd het model in Zuid-Korea ontwikkeld door een divisie van Daewoo-GM. De productie van de nieuwe Opel SUV zal vermoedelijk ook verhuizen van Zuid-Korea naar Bochum, waar ook de volgende generatie Zafira gebouwd zal worden. Opel onderzoekt nog welke investering nodig zal zijn om de circa 50.000 modellen per jaar in Bochum te produceren.

De huidige Opel Antara is in principe een rebadge van de Chevrolet Captiva, die het opmerkelijk beter doet in Europa. Vorig jaar verkocht GM 25.880 Captiva’s tegenover 9.147 Antara’s. De Opel Antara ligt dan ook niet meer in lijn met het nieuwe productgamma van Opel. Dat is ongetwijfeld de reden waarom Opel besloten heeft de volgende generatie SUV helemaal zelf te ontwikkelen. Opel zal trouwens een heus SUV offensief starten, want tegen het einde van 2012 zal Opel een compacte SUV lanceren met een dynamisch en sportief design. Vanaf 2015 moeten de twee Opel SUV’s samen voor 100.000 verkopen per jaar zorgen. (Via: AutoNews)

Opel Astra SUV

Deel dit bericht:

2 reacties op "Opel zal volgende Antara zelf ontwikkelen"

  1. Jan 27-02-2011 om 19:24

    Lijkt verdacht veel op de VW Tiguan

  2. PJS 27-02-2011 om 21:03

    @Jan; Dit is uiteraard nog een impressie.. Het uiteindelijke model zal hier van afwijken!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...