Officieel: Koenigsegg Agera R

Koenigsegg Agera R
Koenigsegg zal op het autosalon van Genève de Agera R voorstellen, hij is lichter en beschikt over 1.130 pk.

Onder de motorkap huist dan ook een 5-liter V8 die ook op biobrandstof kan draaien en voor 1.130 pk zorgt. Hiermee is de Agera R de krachtigste Koenigsegg die ooit werd geproduceerd. Bijzonder is het feit dat de wagen amper 1.330 kg moet meezeulen, waardoor zijn pk-gewichtsverhouding een stuk beter is dan dat van de Bugatti Veyron. De prestatiecijfers en topsnelheid heeft Koenigsegg nog niet vrijgegeven, maar vermoedelijk zal de Agera R het de Veyron knap lastig maken. In Genève komen we ongetwijfeld de officiële specificatiecijfers te weten.

De Agera R die in Genève voorgesteld zal worden is een model voor een Noorse klant. Deze heeft een bijhorende ski-box laten ontwerpen met twee paar Koenigsegg ski’s. Kostprijs van de ski-box bedraagt een kleine 30.000 euro, het beperkt de topsnelheid wel tot 300 km/u, maar dat lijkt ons voldoende voor een rit naar de alpen. De Agera R zelf kost 1.180.000 euro, een kleine meerprijs ten opzichte van de ‘standaard’ Agera die 1.025.000 euro moet opbrengen. (Via: Evo)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: Koenigsegg Agera R"

  1. Buyck 27-02-2011 om 9:45

    Zware concurrentie voor de Veyron Supersport. Alhoewel Bugatti al aan een nieuwe Veyron werkt die tegen 2013 het levenslicht zal zien.

    link: http://www.autoexpress.co.uk/news/autoexpressnews/261391/new_veyron_gets_extra_bite.html

Reageer

Reactie aan het plaatsen...