Officieel: Opel Zafira Tourer Concept

Opel Zafira Tourer Concept
Opel zal in Genève de Opel Zafira Tourer Concept voorstellen, het is de voorbode voor de volgende generatie Zafira.

De Opel Zafira Tourer Concept is volgens Opel een “salon op wielen” met een helder, aangenaam kwaliteitsinterieur waarin de passagiers over erg veel ruimte beschikken. Dankzij een panoramische voorruit en een groot glazen dak baadt de Zafira Tourer Concept in het licht, Opel wou daarmee een heuse lounge sfeer creëren. De gecreëerde ruimte wordt benut door twee zetelrijen die eenvoudig verschoven of neergeklapt kunnen worden dankzij een verder ontwikkelde versie van het Flex7-zetelconcept van de Zafira. Met een druk op de knop kan de opstelling met vijf zetels omgetoverd worden in een ruim interier voor vier personen met een luxegevoel en het karakter van een salon.

Het design is niet meteen verrassend, Opel bouwt duidelijk voort op de designkenmerken van de Opel Meriva en Ampera. Zo vinden we de sikkelvormige koplampen terug en twee trapezium vormige luchtinlaatopeningen die voor een dynamische en sportieve look zorgen. In de taillelijn vinden we een soort golf die aan de vorm van een hockeystick doet denken en de auto visueel naar voor stuwt. Het profiel doet dan weer denken aan een hogesnelheidstrein. Het slanke, aerodynamische koetswerk vermindert het windgeruis aanzienlijk, zodat de inzittenden zelfs bij hoge snelheid in stilte kunnen genieten. Achteraan vinden we donkere LED achterlichten in sikkelvorm, daarnaast is er plaats voor een horizontale aluminium lijst met het Opel logo dat ver doorloopt en de wagen een brede en sportieve uitstraling geeft.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...