Officieel: Alpina B5 Bi-Turbo Touring

Alpina B5 BITURBO Switch-Tronic
Alpina heeft de configurator op haar website aangevuld met de B5 Biturbo Touring Switch-Tronic, waarmee de fabrikant volgende week naar Genève komt.

De B5 Bi-Turbo Touring is de break variant van de B5 Bi-Turbo sedan, gebaseerd op de BMW 5-serie F10. De B5 Bi-Turbo beschikt over een 4.4-liter V8 die een vermogen levert van 507 pk en een koppel van 700 Nm. De 1990 kg wegende break sprint daarmee van 0-100 km/u in 4,8 seconden en overschrijdt de 300 km/u grens. Als je namelijk een break wilt die 303 km/u haalt, is de B5 Bi-Turbo Touring een interessante optie. De motor is gelinkt aan een Switch-Tronic sportautomaat met 8 versnellingen, afkomstig van ZF.

De Alpina B5 Bi-Turbo krijgt een opgegeven gemiddeld verbruik van 10,9 liter/100 km, al zal je op weg met deze auto niet meteen geneigd zijn een zuinigheidsrace te houden. De break beschikt standaard over klassieke Alpina 20-inch lichtmetalen velgen, een systeem voor de recuperatie van remenergie, dynamische remlichten, xenon koplampen, een PDC parkeersysteem en nog veel meer. Naast de 20-inch velgen beschikt de Alpina buitenaf voornamelijk over aangepaste bumpers, een splitter vooraan, diffuser achteraan en natuurlijk de Alpina badges. De goed uitgeruste break krijgt wel een aangepast prijskaartje mee: prijzen starten vanaf 98.800 euro.

Alpina B5 BITURBO Switch-Tronic

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...