Onthuld: MINI Rocketman Concept

MINI Rocketman Concept
MINI keert met de MINI Rocketman Concept qua afmetingen terug naar de klassieke MINI.

De MINI Rocketman Concept beschikt over 3 deuren, 3+1-zitplaatsen en is iets meer dan 3 meter lang. Hierdoor is hij volgens MINI volledig aangepast aan het mobiele leven in de stad van de toekomst. De wagen valt dan ook op door zijn vernuftige functionaliteit, beweeglijkheid, efficiëntie en een vrij bijzonder design. De MINI Rocketman Concept biedt een frisse interpretatie van de onmiskenbare MINI kenmerken, en gebruikt uiterst moderne constructie- en productietechnologieën om unieke oplossingen te creëren voor zowel koetswerk als interieur.

Het conceptmodel maakt dan ook gebruik van een carbonframe dat aan de basis ligt voor de superlichte constructie. Zo beschikt het concept over een ideaal platform voor het behalen van uitstekende verbruikscijfers (3 liter/100 km). De deuren slaan breed open en beschikken over dubbele scharnieren en geïntegreerde drempels om zo een comfortabele instap mogelijk te maken. Verder kunnen de lichtgewicht zetels in tradtionele MINI stijl in zeer uiteenlopende posities worden gepositioneerd. De kofferklep opent daarnaast in twee delen en de bagageruimte is volgens MINI uiterst flexibel.

MINI heeft ook een nieuw bedieningsconcept ontwikkeld voor de MINI Rocketman, deze combineert de principes uit het MINI designhandboek, innovatieve nieuwe functies en een vernieuwend bedieningssysteem voor nog meer rijplezier. Zo vinden we een scherm met onder andere de toerenteller in het gezichtsveld en vinden we centraal een grote snelheidsmeter en een multifunctioneel kleurenscherm dat nog kwalitatiever en scherper is dan voorheen. De bediening van alle functies vinden we op het stuur, zo zorgt een trackball ervoor dat je eenvoudig door de menu’s kan navigeren.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...