Fiat presenteert 500 by Gucci

Fiat 500 by Gucci
Fiat en Gucci stellen met trots de Fiat 500 by Gucci voor.

Na de Fiat 500 by Diesel volgt Fiat opnieuw met een modieuze versie van de 500. Het model werd vandaag voorgesteld op de Modeweek van Milaan en zal ook op het autosalon van Genève te zien zijn. Voor het model werkten Frida Giannini, Creative Director bij Gucci en de Centro Stile van Fiat nauw samen. Frida Giannini licht toe: “In de jaren 50 ontketende de Fiat 500 een stijlrevolutie wanneer hij voor het eerst op de weg verscheen. Hij werd al snel de meest gegeerde auto van zijn tijd. Reizen in stijl was ook altijd al de essentie van Gucci sinds Guccio Gucci zijn bedrijf in 1921 oprichtte als fabrikant van lederen koffers, reistassen en handtassen. Toen Lapo Elkann dus het idee opperde om samen te werken, was dat voor mij de ideale gelegenheid om een nieuw reisicoon te creëren in dit jaar van de 90ste verjaardag van Gucci”.

De Fiat 500 by Gucci is beschikbaar in het zwart en het wit, telkens in een unieke glanzende parellak. Beide kleuren vullen elkaar aan: zwart, met versiering in glimmend chroom, gecombineerd met een scherp zwart-wit contrasterend interieur, voor een eigentijdse en sportieve uitstraling. Wit, met satijnzachte verchroomde versiering en ivoorkleurig/zwart interieur voor een zachte, verfijnde look. De Fiat 500 by Gucci staat verder op 16″ velgen met een onmiskenbaar retrodesign, de wieldoppen krijgen het Gucci-logo opgespeld en op de achterklep en de portierstijl vinden we ook de cursieve Gucci-handtekening terug. De typische groen-rood-groene streep van Gucci maakt het geheel visueel af. Die kenmerkende streep keert ook veelvuldig terug in het interieur: de zetels, de versnellingspook, de sleutelhoes, de matten en de veiligheidsgordels krijgen allemaal deze voor Gucci bekende kleurencombinatie.

De Fiat 500 by Gucci zal aanvankelijk van 1 april tot 30 juni enkel online bestelbaar zijn op www.500bygucci.com. In Italië bedraagt de startprijs 17.000 euro. Het model zal tot de Europese marktintroductie in juli op verschillende exclusieve plaatsen worden tentoongesteld, we denken daarbij aan steden als Parijs, Londen en Tokyo. Wie trouwens helemaal assortie wil zijn kan shoppen in de exclusieve 500 by Gucci collectie, met onder andere reisaccessoires, zonnebrillen, kleine lederwaren en horloges.

Lees hier onze rijtest met de Fiat 500 by Diesel

Fiat 500 by Gucci 1

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...