Facelift: Saab 9-3 Griffin

Saab 9-3 Griffin
Saab heeft de 9-3 de facelift gegeven die het model eigenlijk al een tijdje verdiende.

Saab gebruikt de term facelift blijkbaar liever niet en heeft het over de Griffin-uitvoering van de Saab 9-3. Die uitvoering krijgt een nieuwe styling en zuiniger motoren. Zo gaat dat tegenwoordig. Aan de buitenkant werd er een nieuwe bumper voorzien en binnenin beschikt de 9-3 Griffin over een ander instrumentenpaneel en nieuwe zetelbekleding. De facelift van de 9-3 is beschikbaar in 2 uitvoeringen: Griffin en Griffin Aero.

Benzinerijders kunnen kiezen voor een 2.0 liter grote benzinemotor die ofwel 163 ofwel 220 pk levert. Deze motoren zijn voorzien van een twin scroll turbo. Dieselrijders kunnen kiezen voor een 1.9 liter grote TTiD-motor met ofwel 130 ofwel 160 ofwel 180 pk. De CO2-uitstoot blijft beperkt tot 119 gram per km, het verbruik komt neer op 4,5 liter/100 km.

Lees hier onze rijtest met de Saab 9-3.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...