Officieel: Nissan Micra DIG-S


Nissan komt naar Genève met de Micra DIG-S, essentieel een ECO Micra.

Voor het behalen van een maximale efficiëntie, beschikt de Micra DIG-S over een 1.2-liter driecilinder benzinemotor met directe injectie en start/stop-technologie. Nissan monteerde ook een supercharger op dit kleine motorblok, waardoor het vermogen neerkomt op 98 pk en het koppel 142 Nm bedraagt. De wagen haalt een gemiddeld verbruik van 4,1 liter/100km en de CO2-uitstoot blijft beperkt tot 95g/km. (115g/km met de CVT transmissie)

Nissan ziet de nieuwe DIG-S motor als optimale oplossing voor kleine wagens als de Micra. Met de onmiddellijke gasrespons, knappe prestaties en lage verbruikscijfers zeggen ze beter te zijn dan concurrerende diesels met gelijkaardig vermogen. Het voordeel van de DIG-S zit volgens Nissan in de veel lagere uitstootcijfers. Over de prijs is nog niets bekend, maar de Micra DIG-S zou deze zomer gelanceerd worden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...