Smart onthult Forspeed Concept

Smart Forspeed concept
Smart heeft de Forspeed Concept onthuld, een elektrisch aangedreven Roadster die in Genève voorgesteld zal worden.

De Forspeed Concept moet de designtaal inluiden van de toekomstige generatie Fortwo en Forfour. Smart zal het design van dit conceptmodel namelijk grotendeels overnemen voor zijn toekomstige modellen. De Forspeed Concept wordt aangedreven door een 40 pk sterke elektromotor die zorgt voor een actieradius van 135 km. De wagen beschikt daarnaast over een overboost functie van 7 pk die via een schakelaar geactiveerd kan worden. De topsnelheid van de Smart Forspeed Concept bedraagt 120 km/u.

Opvallende designkenmerken zijn de honingraad grille, de LED koplampen, de fotovoltaïsche zonnecellen in het windscherm en het plug-in contact dat verborgen zit achter de Smart badge achteraan. Het interieur van zijn kant moet een premium gevoel geven, er wordt dan ook gebruik gemaakt van geborsteld aluminium en bruin leder. Qua gadgets is er plaats voor een smartphone dock aan de passagierszijde van het dashboard. De Smart Forspeed Concept zal samen met een elektrische scooter en fiets onthuld worden op het autosalon van Genève. De Fortwo en Forfour zouden in 2014 op de markt moeten komen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...