Audi komt met A3 Concept naar Geneve

Audi A3 Concept
Audi zal op het autosalon van Genève een conceptmodel voorstellen die de toekomst van de A3 moet voorstellen.

Het conceptmodel is opvallend genoeg als een vierdeurs sedan gevormd, iets wat het merk nooit eerder met de A3 heeft gedaan. Het conceptmodel moet niet voor niets de toekomstige uitbreidingsmogelijkheden van de A3 familie tonen. Vermoedelijk betekent dit dat de volgende generatie A3 naast een Sedan-versie ook in de traditionele driedeurs en vijfdeurs Hatchback vorm zal verschijnen.

Het A3 Concept toont in ieder geval een sportief en elegant design met daarin de bekende Audi elementen verwerkt. Vooraan vinden we de single-frame grille en koplampen met LED technologie. De daklijn en de lage C-pilaar geven het concept een Coupé-stijl. Het Audi A3 Concept is 4,44 meter lang, 1,84 meter breed en amper 1,39 meter hoog. Deze afmetingen belichamen samen met de prestatiecijfers het dynamisme van de wagen. Onder de motorkap van het conceptmodel gaat namelijk een vijfcilinder turbobenzine schuil, goed voor 408 pk. De motor wordt gekoppeld aan een zeventraps S-Tronic automaat en Quattro vierwielaandrijving. Meer info volgt volgende week op het autosalon van Genève.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...