Gelimiteerde editie: Ford Fiesta Sport+

Ford Fiesta Sport+
Ford heeft een gelimiteerde editie van de Fiesta aangekondigd, die de naam Fiesta Sport+ meekrijgt en slechts in vijf landen verkocht wordt.

De Fiesta Sport+, die in het Verenigd Koninkrijk de naam Fiesta S1600 zal dragen en in Duitsland de Fiesta Sport S, heeft onder de motorkap een 1.6-liter Duratec Ti-VCT benzinemotor die een vermogen levert van 134 pk en een koppel van 160 Nm. De Fiesta sprint daarmee van 0 naar 100 km/u in 8,7 seconden en bereikt een topsnelheid van 195 km/u.

Buitenaf valt de Fiesta Sport+ meteen op met zijn agressieve bodykit, die bestaat uit een nieuwe voorbumper, zijschorten en een diffuser achteraan met een geïntegreerde, dubbele uitlaat. Een kleine achterspoiler en de 17-inch lichtmetalen velgen mochten natuurlijk niet ontbreken. De wagen is beschikbaar in twee kleuren : Frozen White met contrasterende blauwe strepen of Performance Blue met de witte strepen zoals te zien is op de foto’s.

Ook binnenin zijn enkele modificaties aangebracht. De Fiesta Sport+ krijgt een lederen sportstuur, sportzetels met blauwe stiksels en zowel exclusieve vloermatten als inleglijsten. De Fiesta Sport+ is enkel te koop in Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en jawel, ook bij ons in België. De prijs voor België is nog niet bekend, maar in Duitsland kost de wagen alvast 18.090 euro inclusief BTW.

Ford Fiesta Sport S

Ford Fiesta Sport S

Deel dit bericht:

1 reactie op "Gelimiteerde editie: Ford Fiesta Sport+"

  1. bengelke 20-02-2011 om 8:47

    gaan zij ook een gordini versie uitbrengen?
    😉

Reageer

Reactie aan het plaatsen...