MINI Coupe en Roadster samen gespot

MINI Cooper Coupe Roadster
De toekomstige MINI Coupé en Roadster werden samen gespot tijdens een testsessie.

Wat meteen opvalt is dat er kenbaar ook basisversies van beide modellen gemaakt zullen worden. Eerder werd gedacht dat enkel een John Cooper Works model, samen met een Cooper S en Cooper SD gebouwd zou worden. De enkele uitlaatpijp aan de rechterkant van de Coupé duidt echter op het feit dat er ook een basismodel beschikbaar zal zijn, vermoedelijk met een 120 pk sterke dieselmotor.

Beide modellen worden gebouwd als tweezitters en meten 3,71 meter lang, 1,67 meter breed en 1,35 meter hoog. Door het aangepast design is er wel minder bagageruimte dan bij de reguliere modellen, er blijft maar 249 liter bagageruimte over. De MINI Roadster Concept uit 2009 werd aangedreven door een 1.6 liter grote twin-scroll turbomotor uit de Cooper S, deze zorgt voor 175 pk en 240 Nm koppel, samen met een Overboost functie waardoor kortstondig 260 Nm verkregen kon worden. De MINI Coupé Concept kreeg de 1.6 turbo met 211 pk en 260 Nm onder de motorkap, bekend van de JCW. Verwacht wordt dat de MINI Coupé in Frankfurt onthuld zal worden, de MINI Roadster volgt 6 maanden later in Detroit of Genève 2012. (Via: BMWBlog)

MINI-Cooper-Coupé-Spyshot

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...