BMW lanceert maandag sub-merk

BMW Megacity
Na jaren speculatie zal BMW maandag officieel een nieuw sub-merk introduceren.

Hoewel details nog schaars zijn, zal het nieuwe ‘i-Setta’ merk gelanceerd worden met de langverwachte Megacity. Deze wagen zal ongeveer vier meter lang zijn en over een lichtgewicht, koolstofvezel versterkt plastic frame beschikken. Dit frame weegt zo’n 250 tot 350 kg minder dan een conventioneel stalen frame.

Zoals we eerder deze week reeds meedeelden, zal de Megacity dezelfde aandrijflijn krijgen als de BMW ActiveE. Deze omvat een elektromotor die een vermogen levert van 172 pk en een koppel van 249 Nm. Wat de specificaties voor de Megacity betreft, is het nog koffiedik kijken. Wel weten we dat de ActiveE met deze krachtbron van 0 naar 100km/u sprint in minder dan 9 seconden en een topsnelheid haalt van 145km/u.  Met één volle accu raakt de ActiveE 161 km ver.

BMW ActiveE

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...