Officieel: Hyundai i40

Hyundai i40
Hyundai zal de nieuwe Hyundai i40 voorstellen op het autosalon van Genève, maar laat voor de opening van het salon al enkele foto’s los.

Tot voor kort stond Hyundai enkel gekend om kleine en goedkope wagentjes en een hele reeks SUV’s. Het merk wil daar nu verandering in brengen en komt met de Hyundai i40 op de proppen, een station wagon die niet alleen voor gezinnen kan dienen, maar ook voor vertegenwoordigers die in comfort willen reizen. Op het eerste zicht is er dan ook behoorlijk wat werk in het interieur gestoken, dat er modern en degelijk uitziet.

Hyundai vermoedt dat de meeste kopers van de i40 voor een dieselmotor zullen kiezen. De instapdiesel is een 1.7 liter grote viercilinder die 115 pk levert en 113 gram CO2 per km uitstoot. Dit model sprint van nul naar 130 km/u in 21,3 seconden en verbruikt 4,3 liter diesel per 100 km. Om haar wagens nog milieuvriendelijker te maken, voorziet Hyundai start/stop-systemen, banden met lage rolweerstand en aangepaste alternators.

De Hyundai i40 kan behoorlijk wat bagage meezeulen, hij is dan ook 4,7 meter lang. In de koffer zelf past er 553 liter bagage, maar wanneer je de achterbank neerklapt, bekom je een laadruimte van maar liefst 1.719 liter. Best indrukwekkend. Tegen 2012 zou dit model op de markt moeten komen. Hyundai wil er direct 60.000 exemplaren van slijten, met als grootste concurrent de Toyota Avensis.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: Hyundai i40"

  1. hpn 18-02-2011 om 14:54

    kruising tussen Avensis en Insignia

Reageer

Reactie aan het plaatsen...