Teaser: Saab Concept

Saab 9-2 Teaser
Saab heeft aangekondigd met een nieuw concept naar Genève te komen.

Niets is officieel, maar hoogstwaarschijnlijk gaat het om de lang verwachte Saab 9-2. Details zijn eveneens gelimiteerd, maar op de afbeelding lijkt het concept een hatchback te zijn die dezelfde traanvorm krijgt als de klassieke 92 uit 1949.

Victor Muller, CEO bij Saab, heeft eerder reeds erkend dat de ontwikkeling van de 9-2 een hoge prioriteit krijgt. De wagen zou een verkort platform van de 9-3 krijgen of een platform lenen van een andere autofabrikant. Als alles loopt zoals gepland, zou het model geïntroduceerd worden in 2013 of 2014. Jaarlijks zouden zo’n 30.000 tot 60.000 stuks van de 9-2 verkocht worden.

Naast het concept zal Saab haar onafhankelijkheid vieren op 23 februari met de onthulling van de 9-3 facelift. Ook hierover is de informatie schaars, maar van dit model zou de grille herzien zijn en de neus nu meer in lijn liggen met die van de 9-5. (Via: WCF)

Saab 92 1947

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...