Eerste foto’s : Infiniti Etherea


Infiniti heeft gisteren de eerste foto’s vrijgegeven van de compacte conceptcar waarmee het merk naar Genève komt.

De Infiniti Etherea is louter een concept, maar geeft aan hoe een toekomstige, compacte en luxueuze Infiniti er zou kunnen uitzien. De vrijgegeven foto’s tonen de evolutie die Infiniti qua design doorgaat en een wagen waarvan het profiel zich onderscheidt van de concurrenten in het segment van de premium compacte wagens.

Toru Saito, vice president en leider van de wereldwijde Infiniti business unit, beschrijft de wagen als volgt:

De Etherea is een volledig nieuw luxeproduct voor jonge klanten, het is niet zomaar een kleinere versie van een typisch conservatieve en traditionele luxewagen.

Shiro Nakamura nam het design voor zijn rekening en trachtte elementen van een coupé, sedan, hatchback en zelfs crossover te combineren. Met een totale lengte van 4,4 meter is de wagen tegelijk compact, maar eveneens ruimtelijk en praktisch dankzij een nieuwe mechanische lay-out en innovatieve aanpassingen die het instappen vlotter moeten maken.

Zoals reeds vermeld, zullen enkele designkenmerken terugkeren op toekomstige productiemodellen. Vooral de distinctief gevormde C-stijl, die ook reeds te zien was op het Essence concept, zal een typisch Infiniti kenmerk worden. De Infiniti Etherea zal zijn debuut maken op 1 maart in Genève.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...