Toekomstvisie: BMW Vision ConnectedDrive

BMW Vision ConnectedDrive
BMW zal op het autosalon van Genève zijn blik op de toekomst tonen, de Vision ConnectedDrive is compleet uitgerust met innovatieve rijhulpsystemen en mobiele diensten.

BMW wil met de Vision ConnectedDrive duidelijk maken dat vooruitstrevende technologie het rijplezier kan verhogen. Het conceptmodel wordt gezien als een mobiele component in een wereld dat als netwerk fungeert. Verder is het persbericht erg vaag over de mogelijkheden van deze tweezits Roadster, het design ervan belichaamt echter de band tussen bestuurder en voertuig en de dialoog tussen de bestuurder en de passagier, samen met de interactie tussen de auto en zijn omgeving. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een complexe lichtinstallatie die de drie functionele gebieden visualiseert.

De BMW Vision ConnectedDrive beschikt over sensoren in de koplampen en achterlichten die het verkeer en de omgeving de hele tijd in de gaten houden. Met verschillende antennes wordt alle informatie uitgewisseld met de buitenwereld. De bestuurder beschikt daarbij over een 3D Head-Up Display waarop allerlei informatie weergegeven kan worden. Ook de passagier wordt bij het rijden betrokken, via een informatiescherm kan deze ook gebruik maken van de nieuwe functionaliteiten die door het intelligente netwerk bekomen worden. Als co-piloot kan hij informatie evalueren en indien nodig doorsturen naar het scherm van de bestuurder. Deze nieuwe techniek zorgt voor een volledig nieuwe manier van communiceren tussen bestuurder en passagier. Meer info over de gebruikte technologieën volgt ongetwijfeld op het autosalon van Genève.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...