Officieel: Mercedes C-Klasse Coupe

C-Klasse Coupé
Na enkele lekken en de bewegende beelden in de Super Bowl reclame, heeft Mercedes officieel de C-Klasse Coupé onthuld.

De C-Klasse Coupé heeft een iets lagere rijhoogte dan de sedan en oogt zeer elegant. Opmerkelijk zijn de expressieve neus, de omhoog hellende lijn in de flanken en de kink in de ruit van de B-stijl. Een beetje meer BMW met die Hoffmeister kink en wat minder Mercedes, aangezien de ingenieurs het traditionele pilaarloze design van hun coupés moesten loslaten. Om de noodzakelijke stijfheid te verzekeren, waren ze namelijk verplicht een normale B-stijl te gebruiken.

Binnenin is de C-Klasse Coupé grotendeels gelijkaardig aan de sedan en break, maar met enkele sportieve details zoals een afgeplat stuurwiel. Verder bemerk je ook de aluminium afwerking en het 5.8-inch COMAND display. Natuurlijk is er ook een hele reeks opties beschikbaar, waarvan verwarmde voorstoelen, een Harman/Kardon audiosysteem en een navigatiesysteem slechts enkele voorbeelden zijn.

De kleinste benzinemotor is een 1.8-liter viercilinder met een vermogen van 156 pk en een koppel van 250Nm die in de C180 komt te liggen. De 1.8-liter viercilinder levert in de C250 een vermogen van 204 pk en een koppel van 310Nm. Een zescilinder is ook nog beschikbaar in de C350, die een vermogen levert van 306 pk en een koppel van 370Nm. De C350 sprint daarmee in 6 seconden naar 100km/u en heeft een begrensde topsnelheid van 250km/u.

Wie opteert voor een diesel heeft keuze tussen de C220 CDI en de C250 CDI. Deze motoren leveren een respectievelijk vermogen van 170 en 204 pk en een enorm koppel van respectievelijk 400 en 500 Nm. De lichtste diesel heeft 8,4 seconden nodig voor de sprint van 0-100km/u, de C250 CDI slechts 7,0 seconden. Deze dieselmotoren, alsook de instap benzinemotor zijn beschikbaar met een automaat. Bij de andere motorisaties is de automaat standaard.

Een start-stop functie behoort tot de standaarduitrusting van elk model. Mercedes geeft elke motorisatie het BlueEFFICIENCY label mee vanwege hun efficiënte werking en lage verbruik. De meest milieuvriendelijke C-Klasse Coupé is de C220 CDI, met een gemiddeld verbruik van slechts 4,4 liter/100km en een CO2-uitstoot van 117g/km. De C-Klasse Coupé zal debuteren op het autosalon van Genève volgende maand.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...