Fiat op het autosalon van Geneve

Fiat Freemont genève 2011
Fiat zal in Genève de Fiat Freemont voorstellen, maar naast deze wereldpremière zullen er nog enkele nieuwe technologieën te zien zijn.

De nieuwe Fiat Freemont werd gebouwd op basis van de Dodge Journey. Het is een wagen die moet voldoen aan de behoeften van gezinnen en vooral inzetbaar is voor het alledaags verkeer. De Fiat Freemont die Fiat zal tonen wordt uitgerust met een 170 pk sterke en 2.0 liter grote MultiJet turbodieselmotor. Binnenin vinden we een zwartlederen interieur en heel veel ruimte, de Freemont biedt namelijk plaats aan 7 inzittenden. Het entertainmentsysteem bedienen kan aan de hand van een 8,4″ groot aanraakscherm.

Verder stelt Fiat nog de MyLife-reeks voor op de Punto, de Qubo, de Bravo en de Doblo. Die reeks probeert milieuvriendelijkheid te combineren met design en technologische hoogstandjes. De vier modellen die getoond worden, zijn uitgerust met motoren met vermogens tussen de 69 en de 120 pk, die allen voldoen aan de Euro V-normen. Verder zal ook de nieuwe Fiat 500(C) TwinAir te zien zijn, al is dat model geen nieuwigheid, ondertussen hebben we de wagen zelfs al tweemaal getest.

Last but not least stelt Fiat het nieuwe ecotechnologiemerk ‘Air Technologies’ voor. Dit label staat voor het feit dat Fiat koploper is inzake milieuvriendelijke technologieën, zoals MultiJet, MultiAir en recentelijk TwinAir. Alle innovaties op gebied van motoren, engineering en concepten die Fiat voortaan nog bereikt, zullen dus het label ‘Air Technologies’ krijgen. Dankzij eco:Drive software zullen chauffeurs hun rijgedrag kunnen evalueren en kijken waar ze nog enkele liters brandstof kunnen besparen. Het autosalon van Genève begint op 1 maart, de redactie zal aanwezig zijn!


Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...