Volkswagen Golf keert terug naar 24h Nurburgring

Volkswagen Golf24
De Volkswagen Golf maakt een terugkeer naar de 24-uren race van de Nürburgring als de Golf24.

De laatste keer dat een Volkswagen Golf deelnam aan de 24-uren van de Nürburgring was in 2007, toen een voorwielaangedreven Golf GTI met 300 pk als achtste finishte. Aangezien de competitiviteit met de jaren is toegenomen, keert de Golf terug met meer vermogen. De Volkswagen Golf24 heeft onder de motorkap een 2.5-liter vijfcilinder turbomotor met 440 pk en een koppel van 540 Nm, waarbij de kracht wordt overgebracht op de vier wielen via een sequentiële zesbak met flippers.

De Golf24 is niet alleen bruut, maar ziet er ook zo uit. De uitgeklopte wielkasten en verlaagde rijhoogte brengen herinneringen terug van de ongelooflijke en enorm angstaanjagende VW Golf GTI W12-650, die ook in Top Gear voorbij kwam. De hatchback is Volkswagen’s belangrijkste wapen voor de race door de groene hel, in plaats van de vorig jaar succesvolle Scirocco. Volkswagen blaast immers 35 kaarsjes uit voor de Golf GTI, wat ook te zien is aan de stickers op de wagen. Om zich voor te bereiden op de 24-uren race in juni, zal de Golf24 alvast deelnemen aan de VLN langeafstandsraces die plaatsvinden op hetzelfde circuit. (Via: EVO)

http://www.youtube.com/watch?v=PNlwBNNfzhU

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...