Teaser: Gumpert Tornante

Gumpert Tornante
Gumpert heeft de eerste teaserfoto vrijgegeven van de Tornante, die zal debuteren op het autosalon van Genève.

We hadden het reeds vorige maand over de Gumpert Tornante, die in samenwerking met Carrozzeria Touring Superleggera ontwikkeld werd. Toen hadden we nog geen flauw idee hoe de wagen er zou uitzien, maar nu heeft Gumpert de eerste teaserfoto vrijgegeven.

We zien dat de sportwagen een imposante neus krijgt, met agressieve grille en luchtinlaten. De Tornante krijgt ook gullwing deuren zoals de SLS AMG en composiet koetswerkpanelen. De wagen ziet er niet alleen goed uit, maar onderhuids zit er heel wat Duitse ingenieurskennis verwerkt. De nieuwe Gumpert krijgt een geavanceerd chroom-molybdenum space frame met een monocoque uit koolstofvezel, die de ideale balans biedt tussen stijfheid en een laag gewicht. De Tornante adopteert bovendien de double-wishbone ophanging en de TT40e versnellingsbak van de Apollo.

Krachtbron van dit monster wordt een in het midden gemonteerde 4.2-liter biturbo V8 die een vermogen levert van 700 pk. In 2012 zou Gumpert een variant uitbrengen met een alternatieve krachtbron, maar of dat een diesel, hybride of nog wat anders wordt, is voorlopig een mysterie. Wij kijken er alvast naar uit de sportwagen te bewonderen in Genève.

Gumpert Tornante

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...