Officieel: Chevrolet Camaro ZL1

Chevrolet Camaro ZL1 2012
Op de Chicago Auto Show heeft Chevrolet de Camaro ZL1 onthuld, de snelste Camaro ooit.

In december hadden we het reeds over de reïncarnatie van de legendarische Camaro Z28. Toen dacht iedereen dat de top-Camaro nog die naam zou meekrijgen. Vandaag werd in Chicago echter duidelijk dat Chevrolet voor de ZL1-benaming heeft gekozen. De wagen wordt omschreven als de snelste Camaro ooit, al ondergaat hij momenteel nog enkele aanpassingen en zijn de definitieve specificaties nog niet beschikbaar.

De Camaro ZL1 zou geen ware muscle car zijn zonder de enorme 6.2-liter LSA benzinemotor met supercharger die onder de motorkap huist. Deze motor levert een vermogen van 557 pk en krijgt een high-performance Tremec TR-6060 manuele zesbak. Deze versnellingsbak draagt de “MG9” benaming en krijgt zowel een dual-mass vliegwiel als een twin-disc koppeling. Hiermee kan het enorme koppel van 677 Nm beter verdragen worden.

Vice president marketing bij Chevrolet, Rick Scheidt, beschrijft de ZL1 als volgt :

De Camaro ZL1 is een en al high-tech performance en design, een type wagen die nooit eerder naar dit segment gebracht werd. Het is de meest technisch geavanceerde Camaro ooit, dus kozen we voor de naam van de meest elitaire en exclusieve Camaro uit de geschiedenis.

Upgrades aan het exterieur omvatten om te beginnen de nieuwe neus en aluminium motorkap met ventilatiegaten. Er is ook een lagere splitter en de wagen krijgt verticale mistlampen. Verder beschikt de ZL1 over 20 inch aluminium velgen, exclusieve Goodyear Supercar F2 banden, een uitlaatsysteem met twee modi en natuurlijk ZL1 badges op de grille, motorkap en remklauwen. De remmen zijn trouwens van Brembo en een high-tech snufje, alvast voor een muscle car, is het Magnetic Ride Control.

De ZL1 naam is afgeleid van de volledig aluminium race benzinemotor die dezelfde naam kreeg en ontwikkeld werd aan het einde van de jaren ’60. De motor vond zijn weg naar een gelimiteerd aantal Camaro ’69 productiewagens. Slechts 69 werden er gebouwd met de befaamde motor, maar de naam kreeg een mythische status onder enthousiastelingen. Die stond dan ook voor het prestatie-hoogtepunt van de Camaro, tot nu weliswaar. De 2012 ZL1 is een enorme stap voorwaarts voor de Camaro en brengt een nieuw niveau naar het segment.

Definitieve specificaties worden verwacht tegen het einde van het jaar. De wagen zou vervolgens in productie gaan vanaf begin 2012, alvast in de Verenigde Staten. Of de wagen naar België komt, valt enorm te betwijfelen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...