Nieuwe details over Tesla crossover

Tesla Logo
Steeds meer details bereiken de oppervlakte over Tesla’s eerste crossover, voorlopig Model X genaamd.

Voorheen was er bitter weinig informatie beschikbaar over dit Model X, maar nu gaven insiders in een gesprek met Auto Observer nieuwe details prijs over de Tesla crossover. Uit de gegeven informatie kan men afleiden dat deze CUV (Crossover Utility Vehicle) dimensies krijgt die in lijn liggen met de meeste kleine of middelgrote SUV’s, maar dat het interieur zo ruimtelijk zal zijn dat je het kan vergelijken met dat van een minivan.

Moest dit waar zijn, heeft Tesla niet enkel een manier gevonden om de CUV een efficiënter pakje aan te trekken, maar wordt het eveneens een enorm zware opdracht een plaats te vinden voor de noodzakelijke batterijen. Gelukkig komt er door het verwijderen van een omvangrijke traditionele motor wat plek bij, wat het creatief opbergen van de batterijen ten goede komt.

Het is wel noodzakelijk te vermelden dat Tesla nog steeds in de designfase zit, dus dat het uiteindelijke productiemodel mogelijk minder ruimtelijke voordelen zal bieden dan gepland. Elon Musk, CEO bij Tesla, zei vorige week nog dat een prototype van het Model X reeds zou kunnen debuteren tegen het einde van het jaar. Afgaand op dit bericht kan men stellen dat ze misschien toch al iets verder staan dan louter het design van de wagen .(Via: LeftLane)

Tesla Future Model

Deel dit bericht:

1 reactie op "Nieuwe details over Tesla crossover"

  1. Marc 10-02-2011 om 0:50

    Ben wel benieuwd naar hoe Tesla zijn weg zal verder zetten met deze nieuwe modellen.. De Sedan en Roadster zijn in ieder geval al top!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...