Gerucht: BMW lanceert 13 voorwieldrijvers in 5 jaar

BMW 1-Reeks GT
BMW zal volgens de laatste geruchten de komende vijf jaar maarliefst 13 modellen introduceren met voorwielaandrijving.

Binnen twee jaar mogen we de eerste voorwielaangedreven BMW verwachten, een keuze die voor vele BMW-fans erg controversieel is. Volgens CAR magazine zal het merk tussen 2013 en 2018 dertien modellen met voorwielaandrijving lanceren. Het zou gaan om vijf BMW’s en zeven MINI’s. De eerste BMW die over voorwielaandrijving zal beschikken is volgens het Britse automagazine de BMW 1-Reeks GT. De voorwielaangedreven BMW’s zouden daarbij erg veel zaken delen met de MINI’s. De derde generatie 1-Reeks zou volgens CAR enkel over voorwielaandrijving beschikken.

Ook de BMW FAST of Family Activity Sport Tourer, zou over vierwielaandrijving beschikken. Het zou gaan om een model dat een combinatie maakt tussen een Touring MPV en een X-model, en zo een concurrent zou moeten worden voor de Mercedes B-Klasse. Daarnaast zou in 2016 ook een instap Roadster gelanceerd worden onder de naam BMW Z2. De BMW X1 van zijn kant zou niet met voorwielaandrijving uitgerust worden, deze blijft met xDrive of sDrive beschikbaar.

MINI werkt momenteel al met voorwielaandrijving, maar ziet zijn gamma verder uitgebreid in de toekomst. De derde generatie MINI Cooper komt in 2013, de Clubman en Cabrio volgen 2 jaar later. In 2016 volgen dan nog een ‘mini’ MINI, een MINI Activity Tourer, een MINI Coupé Roadster en de tweede generatie Countryman. (Via: BMWBlog)

MINI Countryman

Deel dit bericht:

1 reactie op "Gerucht: BMW lanceert 13 voorwieldrijvers in 5 jaar"

  1. TDB 09-02-2011 om 19:49

    Hmm, zou toch eerder de don’t-like knop willen aanklikken.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...