Beste januarimaand ooit voor Audi

Audi A1
Audi heeft erg sterke verkoopcijfers bekendgemaakt, het bedrijf verkocht in januari 95.400 voertuigen.

Audi heeft het jaar 2011 goed ingezet, in januari verkocht het 18,6% meer dan vorig jaar. Dit niet alleen dankzij de sterke Europese markt, maar ook dankzij de export naar de Verenigde Staten en China. De nieuwe Audi A1 heeft de verkoop in Duitsland met maarliefst 14,8% doen toenemen. Audi verwacht dan ook een sterk eerste kwartaal, in verlenging daarvan wordt de jaarprognose opgetrokken tot 1,2 miljoen verkochte Audi’s in 2011. Daarmee zou Audi alweer een recordjaar behalen, vorig jaar verkocht het merk namelijk 1.092.400 voertuigen.

De verkoop in de Europese markten is opvallend, met sterke prestaties in Spanje (+23,7%), Italië (+5,3%) en het Verenigd Koninkrijk (+9,5%). In Rusland steeg de verkoop in januari zelfs met 48,4%, maar ook thuisland Duitsland doet het goed dankzij het succes van de Audi A1. Wereldwijd waren de SUV’s uiterst populair in januari, van de Q5 verkocht Audi 12.900 exemplaren, terwijl de Q7 zijn verkoop met 50% zag toenemen. In China verkocht Audi 22.196 voertuigen, alweer een stijging met 32,1%. Als het merk op dit elan doorgaat zal het record van 2010 ongetwijfeld sneuvelen.

Audi Q5

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...