Kubica zwaargewond na rallycrash

Robert Kubica
Robert Kubica, F1-piloot bij Renault, heeft bij een zware rallycrash meerdere botbreuken opgelopen.

Robert Kubica verloor tijdens de openingsproef van de Ronde di Andora-rally de controle over zijn Skoda Fabia, waarna hij de muur van een kerk raakte. De Pool bleef bij bewustzijn, maar moest overgebracht worden naar het ziekenhuis. Hij liep meerdere botbreuken op in zijn been, arm en hand. Even was zelfs sprake van amputatie van de hand, maar dat gevaar is inmiddels geweken.

Door dit voorval zal Kubica niet enkel de F1 openingsrace in Bahrein missen, maar misschien zelfs heel het seizoen buiten strijd zijn. Voorlopig zou Bruno Senna, derde coureur bij Renault, zijn plek innemen. Het kan goed zijn dat Renault voor de rest van het seizoen op zoek gaat naar een meer ervaren piloot. Wij wensen Robert Kubica alvast veel beterschap toe en hopen hem snel terug te zien schitteren in een F1-bolide. (Via:GPUpdate)

http://www.youtube.com/watch?v=QkXE02nSc6I

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...