BMW 6-Reeks Coupe debuteert in Shanghai

BMW 6-Reeks Coupé Concept
In tegenstelling tot de verwachtingen, zal de BMW 6-Reeks Coupé niet in Genève maar in Shanghai onthuld worden.

De nieuwe BMW 6-Reeks Coupé werd in conceptvorm voorgesteld op het autosalon van Parijs, de productie van het model moet deze herfst starten. Eerder werd de productieversie van de Cabrio al voorgesteld in Detroit, binnenkort zal ook de productieversie van de Coupé voorgesteld worden. In tegenstelling tot onze vermoedens, zal dit volgens de laatste geruchten pas in april op het autosalon van Shanghai gebeuren en dus niet op het autosalon van Genève. Shanghai krijgt daarnaast ook de première van de nieuwe BMW M5, China krijgt als belangrijke automarkt dus de voorkeur boven het prestigieuze Europese salon van Genève om deze twee belangrijke premières mee te maken.

We zagen eerder al enkele spyshots van de productieversie van de BMW 6-Reeks Coupé, het model is dus duidelijk klaar voor onthulling. De verschillen met het conceptmodel blijven beperkt en ook onder de motorkap verwachten we geen grote verrassingen. Het topmodel wordt de 650i met een 4.4-liter grote V8-motor met 407 pk. Deze sprint van 0 naar 100 km/u in amper 5 seconden. Bij de introductie wordt de 640i, een 3-liter zes-in-lijn met 320 pk, het instapmodel. Later volgt uiteraard ook een M-model. (Via: BMWBlog)

BMW 6-Reeks Coupe Concept

Deel dit bericht:

1 reactie op "BMW 6-Reeks Coupé debuteert in Shanghai"

  1. hpn 07-02-2011 om 15:48

    Het is al veel gezegd maar ik blijf het heel storend vinden dat de benamingen niet meer naar de cilinderinhoud verwijzen zoals vroeger.
    Waarom kan de 4.4 niet 645i heten en de 3.0 630?

Reageer

Reactie aan het plaatsen...