Officieel: Volkswagen Tiguan Facelift

Volkswagen Tiguan Facelift
Volkswagen heeft de facelift van de Tiguan officieel onthuld, aangezien het huidige model is uitverkocht komt de facelift versneld op de markt.

Door de grote vraag naar de vorige generatie Tiguan, het merk verkocht sinds 2007 wereldwijd 572.000 modellen, zijn de onderdelen van het model sneller uitgeput dan verwacht. Hierdoor zag Volkswagen zich genoodzaakt om reeds te starten met de productie van de facelift. Dit dus enkele weken vroeger dan initieel gepland. Het verschil met de vorige generatie blijft beperkt, de look van de wagen wijzigt wel door nieuwe koplampen, een nieuwe bumper, een nieuwe grille en nieuwe achterlichten. Hierdoor ligt de Tiguan terug mooi in lijn met de andere modellen van het merk.

Naast het exterieur kreeg ook het interieur een kleine opfrisbeurt, maar wereldschokkend zijn de aanpassingen zeker niet. Volkswagen zal het model voorstellen op het autosalon van Genève, begin maart. In Duitsland is het model beschikbaar vanaf 24.175 euro, hiervoor krijg je de Trend & Fun uitvoering met 1.4 TSI en 122 pk. De gefacelifte Volkswagen Tiguan blijft dus op het zelfde prijsniveau als zijn voorganger.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...