Toyota toont Yaris HSD en Prius+ in Geneve


Toyota zal naast de Toyota FT-86 II twee nieuwe modellen voorstellen op het autosalon van Genève: de Yaris HSD Concept en de Prius+.

De Toyota Yaris HSD Concept is een hybride versie van de Toyota Yaris, die volgend jaar vernieuwd wordt. Het conceptmodel toont niet alleen nieuwe technologie, maar ook het nieuwe design van de Toyota Yaris. Het oogt alvast sportief! En de CEO van Toyota Belgium wist ons ondertussen al te vertellen dat het gehele model echt sportief en vernieuwend oogt.

De nieuwe Toyota Yaris komt naar alle waarschijnlijkheid volgend jaar op de markt, de Yaris HSD zal iets langer op zich laten wachten. Het model wordt gebouwd in Valenciennes, Frankrijk. Naar alle waarschijnlijkheid ligt er een 1.33 liter grote benzinemotor onder de motorkap, die samen zal werken met een elektromotor, maar specifieke gegevens zijn er nog niet gekend.

Verder stelt Toyota ook de Prius+ voor in Genève, de grotere versie van de Toyota Prius die zeven zitplaatsen biedt. Naar alle waarschijnlijkheid is dit model gelijkaardig aan de Toyota Prius v die voorgesteld werd in Detroit. We verwachten echter kleine aanpassingen, die de wagen meer geschikt moeten maken voor de Europese consument. Onder de motorkap ligt een 1.8 liter grote benzinemotor, die in samenwerking met een elektromotor een totaal vermogen van 136 pk levert.

De Toyota-stand in Genève zal dus bezaaid staan met nieuwe modellen. Wie op de hoogte wil blijven, volgt onze site het best in het begin van maart, dan trekt de redactie namelijk naar het autosalon van Genève om live verslag uit te brengen. Tot dan!

Lees hier onze rijtest met de Toyota Auris HSD.
Lees hier onze rijtest met de Toyota Prius III.

Toyota Yaris HSD concept Genève

Toyota Prius+ autosalon Genève

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...