Officieel: MINI Cooper SD – krachtige diesel

Mini Cooper SD
Na maanden speculatie heeft MINI officieel het SD-gamma aangekondigd.

Wie sportief wil dieselen in een MINI kan vanaf de lente opteren voor de MINI SD. Deze wagen krijgt een 2.0-liter viercilinder dieselmotor met een vermogen van 143 pk en een koppel van 305 Nm. Een sprint van 0 naar 100km/u neemt voor de Cooper nu slechts 8,1 seconden in beslag, terwijl de topsnelheid van het kleine wagentje 215 km/u bedraagt. Bovendien zijn deze knappe prestaties verzoend met zuinige verbruikscijfers, de wagen heeft genoeg aan gemiddeld 4,3 l/100km en stoot 114 g CO2 per km uit.

De SD versie is ook te verkrijgen voor de Clubman, Convertible en Countryman. 0-100 km/u lukt in de Clubman in 8,6 seconden, met dezelfde topsnelheid als de Cooper: 215 km/u. Verbruik en CO2-uitstoot zijn met respectievelijk 4,4 l/100km en 115 g/km eveneens gelijkaardig. De Clubman in onderstaande foto’s beschikt bovendien over het exclusieve Hampton optiepakket, dat de Clubman wat visuele opsmuk brengt.

De SD Convertible doet er 0,1 l/100km bij en 3 g/km. De zwaardere en minder aerodynamische SD Countryman heeft 9,3 seconden nodig om van 0-100 km/u te versnellen. Op de Autobahn raak je net niet aan de 200 km/u grens, de wagen stopt bij 198 km/u. Ook het verbruik is met 4,6 l/100km iets hoger en de CO2-uitstoot bedraagt 122 g/km.

Tenslotte is er ook nog de SD Countryman ALL4. Aangezien hier de vier wielen worden aangedreven, is ook het gewicht nog iets hoger. Een sprint van 0-100 km/u lukt nog onder de tien seconden (9,4), terwijl de topsnelheid 195 km/u bedraagt. Het verbruik blijft met 4,9 l/100km respectabel, alsook de CO2-uitstoot van 130 g/km. De SD debuteert op het autosalon van Genève.

Lees hier onze rijtest met de Mini Cooper D Camden
Lees hier onze rijtest met de Mini Countryman Cooper D

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...