Toyota wil enkel SMOG-alarm voor dieselrijders

Toyota Auris HSD - geen fijn stof
Het SMOG-alarm is terug, maar als het van Toyota afhangt, geldt dat enkel voor dieselrijders, zij zorgen namelijk voor al dat fijn stof.

De uitstoot van fijn stof en roet komt namelijk uit dieselwagens voort en onder het motto “De vervuiler betaalt” vindt Toyota dat de snelheidsbeperking van 90 km/u enkel en alleen voor dieselwagens zou moeten gelden. De overheid heeft met de ecopremie de verkoop van dieselwagens namelijk de hoogte ingejaagd, waardoor er nu maatregelen als het SMOG-alarm nodig zijn.

Toyota beschikt echter over een arsenaal aan benzinewagens en hybride modellen, die geen fijn stof en zo goed als geen NOx-deeltjes uitstoten. Daarom zouden deze modellen volgens Toyota 120 km/u op de autostrade moeten kunnen rijden. Toyota beseft ook dat het zo goed als onmogelijk is om dit effectief te controleren, maar pleit voor een gezonde mix diesel/benzine in het wagenpark en dito maatregelen. Hieronder enkele grafiekjes afkomstig van Toyota.

Lees hier onze rijtest met de Toyota Prius.
Lees hier onze rijtest met de Toyota Auris HSD.

Toyota_Fijn_Stof_1

Toyota NOx

Deel dit bericht:

2 reacties op "Toyota wil enkel SMOG-alarm voor dieselrijders"

  1. ice007 01-02-2011 om 18:01

    Best dat er van al die modellen veel 2-liters verkocht worden… ahum

  2. MRM 01-02-2011 om 18:22

    Volgens mij willen ze daar vooral de vergelijking maken met gelijke vermogens, daarmee. Maar inderdaad, er zullen wel veel meer exemplaren rondrijden met kleinere blokken.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...