Mercedes komt met compacte CLS en SUV

Mercedes CLS Compact
Mercedes wil een jonger klantenbestand aantrekken en zal daarom een compacte versie van de CLS bouwen. Er komt ook een kleine SUV die met de BMW X1 moet concurreren.

De wagens zouden op een nieuw platform staan dat Mercedes momenteel aan het ontwikkelen is. Het platform krijgt de naam MFA – Mercedes Front-wheel drive Architecture – mee. Inderdaad, voorwielaandrijving, net zoals bij de Mercedes A-Klasse en B-Klasse. Op dat platform zouden er later nog eventueel andere koetswerken kunnen komen.

De compacte versie van de CLS zou in het midden van 2013 gelanceerd worden. Wellicht wordt het model dus voorgesteld op het autosalon van Genève in 2013, waar eerder al de Mercedes F800 gelanceerd werd, een conceptmodel dat de nieuwe CLS moest aankondigen. Wellicht zullen er verschillende elementen van de F800 gebruikt worden voor de compacte CLS. Een naam voor dit nieuwe model is nog niet gekend, sommigen suggereren CLC, waarbij de laatste C voor Compact zou staan, maar die naamgeving zou teveel verwijzen naar de vorige CLC, niet direct een succesmodel. Wie weet biedt de naam CLE soelaas?

Na de lancering van de compacte CLS is de compacte SUV aan de beurt. Zijn doel is de verkoopcijfers van de BMW X1 – en tegen dan misschien al de Audi Q3 – te kelderen. Dit model zal waarschijnlijk behoorlijk wat gelijkenissen vertonen met de Mercedes GLK, maar veel info omtrent dit model is er nog niet. Het platform zou Mercedes kunnen gebruiken om aan partner Renault/Nissan te verkopen, die het kan gebruiken om een compacte Infiniti op te baseren. Genoeg roddels dus, nu nog even wachten op het eindresultaat. (via CS & TC)

Lees hier onze rijtest met de BMW X1.

Mercedes CLS Compact

Mercedes CLS Compact

Deel dit bericht:

1 reactie op "Mercedes komt met compacte CLS en SUV"

  1. Intred 02-02-2011 om 8:42

    De foto van de achterkant trekt verdacht veel op een recente bmw 3 coupe.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...