Citroen DS5 gespot

Citroën DS5
De Citroën DS5, het derde model in de DS-lijn, werd voor het eerst gespot.

Het hevig gecamoufleerde prototype geeft niet veel prijs over de styling van de DS5, al kan men wel zien dat de wagen een soort break-crossover wordt. Citroën beschreef de wagen eerder al als een luxueuze Grand Tourer. De DS5 zal gebaseerd zijn op de huidige C5, maar niet noodzakelijk qua design en look, aldus bronnen van Autocar.

Net zoals de DS4, die productieklaar zal onthuld worden in Genève, zal de DS5 een hogere rijhoogte krijgen dan de wagen waarop hij gebaseerd is en zijn vloeiende coupé-profiel zal invloeden dragen van Citroën’s Hypnos concept. Het verschil tussen de DS4 en de DS5 zal groter zijn dan de kloof tussen de DS3 en DS4. Citroën insiders beloven immers een significant verschillende uitvoering van de DS-ideologie.

De kans is groot dat de DS5 een diesel-hybride wordt. Een 2.0-liter HDi dieselmotor die 200 pk levert aan de voorwielen, zou gecombineerd worden met een 37 pk sterke elektromotor die de achterwielen aandrijft. De DS5 zal zijn debuut maken als concept op het autosalon van Shanghai in april en zou in de herfst als productieklaar model op het autosalon van Frankfurt moeten staan. (Via:Autocar)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...