Volvo V60 plug-in hybride
Volvo brengt de V60 plug-in hybride mee naar Genève en belooft de wagen volgend jaar in productie te nemen.

Volvo noemt de V60 plug-in een virtueel productie-rijpe wagen en aldus neemt men aan dat Volvo het model in 2012 zal lanceren, eventueel met enkele kleine aanpassingen. De specificaties van de diesel-hybride zijn best indrukwekkend te noemen. Het verbruik wordt geschat op slechts 1,9 liter/100km, de CO2-uitstoot bedraagt minder dan 50g/km en de wagen kan tot 50 km volledig elektrisch rijden.

Het hybride systeem is ontwikkeld in samenwerking met de Zweedse energieleverancier Vattenfall en maakt gebruik van Volvo’s D5 2.4-liter vijfcilinder diesel die de voorwielen aandrijft. De dieselmotor, die zelf een vermogen levert van 215 pk en over een koppel van 440 Nm beschikt, wordt bijgestaan door een ERAD (Electric Rear Axle Drive) elektrische motor van 70 kW op de achteras. Een 12 kWh lithium-ion set batterijen levert de stroom en de versnellingsbak zou een zestraps automaat worden.

Stefan Jacoby beschrijft de V60 plug-in hybride als volgt :

Deze hybride van de tweede generatie is de ideale wagen voor de compromisloze koper die een CO2-efficiënte wagen wil, maar tegelijk niet aan rijplezier wil inboeten.

Volvo V60 Plug-In Hybride