Nieuwe details omtrent toekomstig Porsche gamma

Porsche Cayman Targa render
In een gesprek met Automotive news kwamen enkele details aan de oppervlakte over het toekomstige gamma van Porsche.

In een interview met Automotive news liet Matthias Müller, CEO bij Porsche, enkele nieuwe details los.

Terwijl onze nieuwe productstrategie niet volledig vaststaat tot in maart, zijn er enkele mooie opportuniteiten om nieuwe producten te ontwikkelen en zo ons volume en onze opbrengsten omhoog te brengen. We analyseren ook onze kansen in verschillende segmenten.

Porsche doelt op een jaarlijkse wereldwijde verkoop van 200.000 voertuigen tegen 2018. Om dat doel te bereiken, is de onlangs voor productie goedgekeurde Cajun onontbeerlijk. De Cajun is eigenlijk een tot Porsche omgetoverde Audi Q5, zal beschikken over een sportief rijgedrag en het design ervan zal enkele invloeden dragen van Walter de’ Silva.

Behalve de Cajun wil Müller een instap-roadster ontwikkelen die een moderne interpretatie moet worden van de 550 Spyder. Die wagen zou componenten lenen van de toekomstige Volkswagen Golf VII en de motor krijgen waarover we het onlangs nog hadden: een 2.5-liter viercilinder turbomotor met een vermogen tot 365pk.

Nog andere potentiële modellen zijn een Cayman Targa en een Panamera Coupe of Cabrio. Op de korte termijn zal Porsche echter volledig inzetten op het lanceren van de nieuwe Boxster, Cayman, 911 en ook de volledig nieuwe 918 Spyder. (Via:WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...