Is dit de BMW 1-Reeks GT?

BMW 1 GT
De geruchten rond een 1-Reeks GT kennen we a langer, nu hebben we een eerste foto die het gerucht lijkt te bevestigen.

De BMW 1-Reeks Gran Turismo wordt één van de eerste voorwiel aangedreven BMW’s. Qua design volgt de 1-Reeks GT de stappen van de 5-Reeks GT en de toekomstige 3-Reeks GT, het gaat dus om een kruising tussen een vijfdeurs hatchback en een break. Volgens de bronnen zou de beenruimte van de 1-Reeks GT achteraan gelijk zijn aan dat van de 5-Reeks Sedan. De 1-Reeks GT zou namelijk 5 centimeter langer zijn dan het toekomstige driedeurs en vijfdeurs model, de styling van de voorkant zou dan weer erg uniek zijn. Net als de 5-Reeks GT zal de 1-Reeks GT voor een verhoogde rijpositie zorgen.

Volgens de geruchten zal BMW de 1-Reeks GT lanceren in 2012, de wagen zal gebruik maken van het modulair platform dat door alle toekomstige 1-Reeks modellen gebruikt zal worden. Onder de motorkap komen nieuwe drie- en viercilinder turbomotoren. Langs dieselzijde is er plaats voor een 1.3 turbodiesel met 136 of 177 pk. Terwijl de benzinemotoren tussen 1,2 en 1,5 liter cilinderinhoud zullen hebben en maximaal over 184 pk zullen beschikken. Of de 1-Reeks GT er effectief zal komen blijft onzeker, een conceptmodel wordt echter verwacht tegen het einde van dit jaar. (Via: BMWBlog)

BMW 1-Reeks Gran Turismo

Deel dit bericht:

5 reacties op "Is dit de BMW 1-Reeks GT?"

 1. Bart 27-01-2011 om 11:31

  Ligt het aan mij, of ziet dat er nu uit als de voorkant van een BMW 1-reeks, het midden van de nieuwe Astra Sports Tourer, en het achterste van een Audi A3?

 2. maxime 27-01-2011 om 21:27

  waarom zouden ze dit maken?? en wat voor iets is het? StationUV?

 3. Wouter 28-01-2011 om 13:28

  Een BMW met voorwielaandrijving is toch geen echte BMW…
  Ze verkopen hun ziel en trots voor welk doelpubliek ?
   

 4. MRM 28-01-2011 om 17:36

  Goh, 80% van de BMW 1-Rijders beseft niet dat ze met achterwielaandrijving rijden…
  http://www.groenlicht.be/2010/03/23/80-1-reeks-rijders-denkt-voorwielen-aan-te-drijven/

  Echt veel toegevoegde waarde heeft dat dan ook niet meer natuurlijk, al is het zeker en vast jammer voor die andere 20%.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...