Teaser: Ophanging Lamborghini LP700-4 Aventador

LP700-4 Aventador
Goed nieuws! De Lamborghini LP700-4 Aventador heeft een ophanging, en zelfs een zeer geavanceerde.

Eerder zagen we reeds teaserfoto’s van de nieuwe krachtbron, maar nu onthult Lamborghini ook details omtrent de ophanging van de Murciélago-opvolger. De LP700-4 krijgt horizontaal geplaatste veren en schokdempers volgens het push-rod systeem, net zoals bij Formule 1 wagens. Dit concept komt de stijfheid ten goede en resulteert uiteindelijk in een beter rijgedrag.

Verder is er ook een stuursysteem dat volgens Lamborghini haar weg door de bocht denkt en een aluminium double wishbone wielophanging die de ideale balans biedt tussen het racewagen gevoel voor het circuit en comfort voor het malen van kilometers. Bovendien kan de neus via een hydraulisch systeem 40mm omhoog gelift worden, wat we ook al zagen bij zijn voorganger. Hiermee moet je probleemloos over de snelheidsdrempels geraken zonder de onderkant af te schrapen.

Tenslotte werd ook meegedeeld dat de LP700-4 vooraan 19″ velgen krijgt met 255/35 rubber, terwijl achteraan 20″ velgen met 335/30 banden gemonteerd worden. Om de wagen voldoende snel tot stilstand te brengen, beschik je achter die kanjers van velgen over carbon keramische remschrijven van vooraan 400mm en achteraan 380 mm groot. De Lamborghini LP700-4 Aventador zal officieel voorgesteld worden op het autosalon van Genève.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...