Pagani Huayra: Officiele foto’s + video

Pagani Huayra
Pagani heeft de eerste officiële foto’s van de Huayra vrijgegeven, haar nieuwe sportwagen waarmee ze de competitie wil wegblazen.

De Huayra is genoemd naar de wind en heeft maar één doel : de competitie wegblazen. Dat wil hij doen met de excentrieke styling en een twin-turbo V12 afkomstig van AMG. De wagen beschikt over actieve aerodynamica en is voor een groot stuk uit koolstofvezel vervaardigd. Zelfs de Bugatti Veyron mag zich even ongerust voelen.

De Huayra vervangt de Pagani Zonda en bouwt verder op diens reputatie voor zijn opvallende en excentrieke uiterlijk. Vooraan krijgt de Huayra juweelachtige voorlichten en de snoet heeft eveneens een enorme mond, waarin strips LED-lichten verwerkt zitten.

Achter de gapende grille zitten een paar flappen, die samenwerken met een ander paar flappen aan de achterkant van de wagen. Zij moeten zorgen voor de actieve aerodynamica van de Huayra en worden gecontroleerd door een krachtige ECU, die op elk ogenblik de snelheid, stuurhoek, laterale versnelling en de positie van het gaspedaal meet. Met al die input kan elke flap afzonderlijk aangepast worden naar de omstandigheden. Bij het nemen van een bocht zullen de flappen aan de binnenzijde van de bocht actief de downforce bevorderen en zo ook de grip van de onbelaste wielen, waardoor ook het rollen van het koetswerk wordt tegengegaan. De ECU is eveneens gelinkt aan de voorophanging, die harder wordt onder hevig remmen zodat de gewichtstransfer wordt tegengegaan.

In profiel lijkt het silhouette van de Huayra vrij goed op de Zonda. Maar als je iets dichter kijkt, zie je dat Pagani aandacht besteed heeft aan elk detail. Een voorbeeld daarvan zijn de wielen, waarvan de spaken niet recht zijn, maar gebogen in de richting van de wielrotatie. De Huayra hoort absoluut tot de hevigste supercars en zet al de drama nog wat extra kracht bij met zijn gullwing deuren.

De achterkant van de wagen wordt gedomineerd door de vier titanium uitlaatpijpen, ontspruitend aan de 6.0-liter twin-turbo V12. De motor is exclusief door AMG gebouwd voor Pagani en produceert meer dan 700 pk bij 5.000 toeren per minuut. Bovendien is het immense koppel van 1.100 Nm reeds beschikbaar bij 3.500 toeren per minuut. Hoewel niemand die een Huayra koopt bekommerd is om het milieu, wordt meegegeven dat de wagen een CO2-uitstoot heeft van minder dan 310 g/km. Ter vergelijking, de 562 pk sterke V8 van de Ferrari 458 Italia produceert 307 g/km. Relatief gezien doet de Huayra het dus ook op dat vlak vrij goed.

De motor is gelinkt aan een op maat gemaakte zeventraps Xtrac sequentiële versnellingsbak. Bovendien weegt de Pagani slechts 1.390kg, dus het is geen verrassing dat de prestatiecijfers op zijn minst impressionant te noemen zijn. Een sprint van 0-100km/u neemt 3,2 seconden in beslag en de topsnelheid bedraagt meer dan 350km/u, hoewel die gelimiteerd zou kunnen worden om de nood aan op maat gemaakte banden als bij de Bugatti Veyron te vermijden.

Het interieur gaat verder waar de Zonda gestopt was, met een exclusieve look die bovendien een gevoel inboezemt van handgemaakt vakmanschap. De cockpit is iets groter dan die van de Zonda, met impressionante details als de versnellingspook die rijst uit de middenconsole en het multifunctioneel stuurwiel met knoppen voor de lichten, ruitenwissers, richtingaanwijzers en zelfs een Pagani-versie van de manettino switch, die zowel de elektronische stabiliteitscontrole als de instellingen van de versnellingsbak aanpast.

Met de hand gemaakte tellerunits en een sleutel die gevormd is naar de wagen horen eveneens tot de magie die de Huayra te bieden heeft. Helaas krijgt al deze fanatieke aandacht voor details, handgemaakte elegantie en brutale kracht een passend prijskaartje. De ultieme vraagprijs werd nog niet vastgesteld, maar verwacht minstens 800.000 euro plus belastingen. Voor zij die de Huayra toch iets te braaf vinden, komt er later misschien nog een krachtigere S versie en/of een roadster. Wij kijken er alvast naar uit de wagen met het blote oog te bewonderen in Genève. (Via:AutoExpress)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...