Porsche 911 Black Edition
Wij dachten dat er al genoeg varianten van de Porsche 911 op de markt waren, maar volgens Porsche is dat nog niet het geval. Aanschouw de nieuwe Porsche 911 Black Edition.

De Porsche 911 Black Edition wordt door een 3.6 liter grote flat six aangedreven. Die motor levert 345 pk en stuwt de wagen in 5,1 seconden naar 100 km/u. Deze speciale editie zal slechts 1.911 maal over de toonbank gaan en dat voor een prijs van €85.538 voor de Coupé-versie en €96.843 voor de Cabrio-versie. Vanaf april kan dit model aangekocht worden.

Zoals de naam van deze speciale editie al doet vermoeden, is de Porsche 911 Black Edition volledig in het zwart uitgevoerd. Bij de Cabrio is de stoffen kap ook in het zwart uitgevoerd. De 911 Black Edition staat op 19″ Turbo-velgen die twee verschillende kleuren krijgen. De remblokken kregen uiteraard ook een zwart kleurtje.

Aan de binnenkant is ongeveer alles wat zichtbaar is in het zwart uitgevoerd, kwestie van in thema te blijven. Enkele accenten contrasteren weliswaar met het zwarte interieur, zo beschikt de 911 Black Edition bijvoorbeeld over een aluminium versnellingspook en dito ventilatiemonden. Standaard beschik je over lederen zetels, maar voor een meerprijs kan je ongeveer het gehele interieur met leder laten bekleden. Een badge op het handschoenenkastje maakt duidelijk dat je Porsche 911 Black Edition deel uitmaakt van een gelimiteerde reeks.