Mazda gaat elektrisch

Mazda 2 Elektrisch
Mazda heeft de komst van een elektrische Mazda2 officieel bevestigd.

Op het vlak van elektrische wagens hinkt Mazda wat achterop, maar nu heeft het Japanse automerk de achtervolging ingezet. De elektrische Mazda2 vormt een onderdeel van Mazda’s “Building Block Strategy” en zou gelanceerd worden in de lente van 2012. Helaas spreekt Mazda voorlopig enkel over Japan en wordt over Europa met geen woord gerept.

De elektrische Mazda zal een autonomie hebben van ongeveer 200km. Mazda focust voornamelijk op overheden en fleet bedrijven, al zal ook het ruime publiek de kans krijgen de wagen te leasen. Over de loop van het programma wil Mazda kennis verwerven over de wensen van de klant en hoe de elektrische technologie onthaald wordt. (Via:WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...