Imperia GP: Belgische trots

Imperia GP
Belgische automerken zijn minstens even zeldzaam als feestjes waar SABAM niet langskomt. Imperia is er één van en stelt de Imperia GP voor.

De Imperia GP werd op het autosalon van Brussel voorgesteld op de show ‘Dreamcars for Wishes’. De GP is de eerste wagen die in 50 jaar tijd van de band rolt in Luik. De extreme looks van dit model doen het niet direct vermoeden, maar in feite is de Imperia GP een hybride sportwagen.

Onder de motorkap ligt er enerzijds een 212 pk sterke 1.6 liter grote viercilinder motor, anderzijds beschikt de Imperia GP ook over een elektromotor die 136 pk levert. Op de batterijen alleen kan de Imperia zo’n 70 km afleggen. De wagen volledig opladen duurt 5 uur, maar wie genoegen neemt met 85% van zijn capaciteit kan de wagen opladen in 4 uur.

In zuiver elektrische modus legt de Imperia GP de sprint naar honderd km/u vanuit stilstand af in 6 seconden. Wanneer ook de verbrandingsmotor geactiveerd wordt, duurt diezelfde sprint amper 4 seconden. Dankzij het gebruik van composietmaterialen is de wagen licht gebleven. Het model staat op 18″ velgen, beschikt over lederen zetels en kan in een kleur naar keuze uitgevoerd worden.

De CO2-uitstoot van dit model ligt onder de grens van 50 gram per km, waarmee dit model recht heeft op een ecopremie van €4.540. Met aftrek van de ecopremie en inclusief BTW komt de prijs van dit sportmodel voor de Belgische consument neer op €120.360. Bestellen kan hier. Meer info + foto’s hier.

Deel dit bericht:

6 reacties op "Imperia GP: Belgische trots"

 1. Tim 25-01-2011 om 14:01

  Heb die even te zien gekregen in de reportage over Imperia op Canvas onlangs. Best wel interessante wagen !

 2. Niels 25-01-2011 om 17:49

  Ik schrok me een bult toen ik op het salon een bizarre wagen zag staan. Ik keek naar het naambordje en kon men ogen niet geloven: Imperia?! een merk dat al zo lang uitgestorven is. Nu is het te hopen dat ze terug een luxemerk beginnen rond Minerva. Dan zullen ze niet meer met ons lachen in het buitenland.

 3. Mrnix 25-01-2011 om 18:28

  Stoere wagen… Maar stoerdere intro :-D:
  ‘Belgische automerken zijn minstens even zeldzaam als feestjes waar SABAM niet langskomt.’ 😉

 4. TDB 25-01-2011 om 19:37

  Klopt ! Doet me ook wel vrij hard denken aan een Morgan.

 5. hpn 26-01-2011 om 8:17

  lijkt achteraan ook op Wiesman; niet mis; misschien iets te kort

 6. MRM 26-01-2011 om 11:16

  Korte wielbasis is natuurlijk altijd leuk voor het rijgedrag 😉

Reageer

Reactie aan het plaatsen...