Imperia GP
Belgische automerken zijn minstens even zeldzaam als feestjes waar SABAM niet langskomt. Imperia is er één van en stelt de Imperia GP voor.

De Imperia GP werd op het autosalon van Brussel voorgesteld op de show ‘Dreamcars for Wishes’. De GP is de eerste wagen die in 50 jaar tijd van de band rolt in Luik. De extreme looks van dit model doen het niet direct vermoeden, maar in feite is de Imperia GP een hybride sportwagen.

Onder de motorkap ligt er enerzijds een 212 pk sterke 1.6 liter grote viercilinder motor, anderzijds beschikt de Imperia GP ook over een elektromotor die 136 pk levert. Op de batterijen alleen kan de Imperia zo’n 70 km afleggen. De wagen volledig opladen duurt 5 uur, maar wie genoegen neemt met 85% van zijn capaciteit kan de wagen opladen in 4 uur.

In zuiver elektrische modus legt de Imperia GP de sprint naar honderd km/u vanuit stilstand af in 6 seconden. Wanneer ook de verbrandingsmotor geactiveerd wordt, duurt diezelfde sprint amper 4 seconden. Dankzij het gebruik van composietmaterialen is de wagen licht gebleven. Het model staat op 18″ velgen, beschikt over lederen zetels en kan in een kleur naar keuze uitgevoerd worden.

De CO2-uitstoot van dit model ligt onder de grens van 50 gram per km, waarmee dit model recht heeft op een ecopremie van €4.540. Met aftrek van de ecopremie en inclusief BTW komt de prijs van dit sportmodel voor de Belgische consument neer op €120.360. Bestellen kan hier. Meer info + foto’s hier.